Official Chart

Kelly family

today14 april 2018 21

Achtergrond
share close
 • Chart track

  1

  0

  I-Cant-Help-Myself

  The-Kelly-Family

  • cover play_arrow

   I-Cant-Help-Myself The-Kelly-Family

 • Chart track

  2

  0

  Take My Hand (Live 1994)

  The Kelly Family

  • cover play_arrow

   Take My Hand (Live 1994) The Kelly Family

 • Chart track

  3

  Roses of Red

  The Kelly Family

  • cover play_arrow

   Roses of Red The Kelly Family

 

 

The Kelly Family is een van oorsprong Amerikaans-Ierse popgroep, bestaande uit het gezin Kelly. De groep is bekend van onder andere de nummers David’s Song (Who’ll Come with Me) (1979), I Can’t Help Myself (1996) en Fell in Love with an Alien (1997). In totaal heeft de familie wereldwijd meer dan 20 miljoen albums verkocht en 48 gouden of platina albums op haar naam staan.[1]

 

Biografie

De familie verliet in 1966 de VS om voor een aantal jaar in Spanje te gaan wonen.[2] De familie maakte hier in 1975 onder de naam “Kelly Kids” haar televisiedebuut. Hierna traden de leden in Europa op als straatmuzikanten, maar in 1976 kreeg de Family een contract aangeboden bij een Duitse platenmaatschappij. Onder beheer van Polydor maakten ze enkele albums en scoorden ze in Nederland een nummer 1-hit met David’s Song (Who’ll Come with Me).[3] Dit lied was oorspronkelijk geschreven door de Franse filmcomponist Vladimir Cosma als thema voor de Duits-Engelse tv-productie David Balfour (in Nederland uitgezonden als Ontvoering), vader Kelly schreef er zelf de tekst bij.[4] Eind jaren 70 woonden de familie Kelly o.a. in Volendam en Amsterdam (Panamakade).[5]

In 1982 werd het platencontract met Polydor verbroken en richtte vader Daniel het onafhankelijk platenlabel Kel-life op. Na het overlijden van hun moeder in 1982 trok de Kelly Family zich even terug. Ze traden in verschillende Europese landen als straatmuzikanten op en trokken hier steeds meer publiek mee. Vooral in Duitsland groeide de populariteit in het begin van de jaren 90 sterk. Het album Over the Hump (1994) werd daar hun grote doorbraak en stond 110 weken in de Duitse hitlijsten, waarvan 51 weken in de top 10.[6] Nederland volgde na het album Almost Heaven (1996), dat 53 weken in de Nederlandse hitlijsten stond en de derde positie bereikte.[3] De single I Can’t Help Myself stond eind 1996 zes weken op de eerste plaats van de Nederlandse Top 40.

Na het hitsucces in de jaren 90 raakte de band bij het grote publiek in de vergetelheid. Enkele leden van de Kelly Family besloten tijdelijk uit de band te gaan. In een kleinere bezetting had de Kelly Family nog wel veel succes bij haar vaste schare fans. Met een aantal gastmuzikanten werd in 2004 het album Homerun uitgebracht. In 2011 kwam de Kelly Family in een kleinere bezetting weer bij elkaar voor een nieuwe tournee met de naam Stille Nacht, waarna wegens succes van deze show nogmaals een tournee werd gehouden in 2012. Paddy, Patricia, Kathy, Paul en af en toe Joey Kelly namen deel aan deze tournee. In december 2011 werd een cd en een dvd uitgebracht met de titel Stille Nacht als afsluiting van een tournee door Duitsland.

In november 2016 werd door Angelo Kelly een grootse comeback van The Kelly Family aangekondigd. In 2017 verscheen het album We Got Love, dat in de Nederlandse hitlijsten de top twintig bereikte. In mei 2017 gaf de band drie concerten in de Westfalenhalle in Dortmund en op 2 december 2017 trad de band op in het ARD-programma Das Adventsfest, waarmee de Duitse tv traditiegetrouw de advent inluidt. In 2018 volgde een tournee waarbij ook Rotterdam en Antwerpen aangedaan werden.


Official ChartSummer Chart

Rate it
0%